Home > 16 zile > O MINUNE ÎN 16 ZILE – ZIUA 16

O MINUNE ÎN 16 ZILE – ZIUA 16

Tehnici şi exerciţii de gândire pozitivă inspirate de la Sfântul Munte

Ziua a şaisprezecea

Comportamentul de reuşită.  Seara, la culcare, să nu rememorezi niciodată momente neplăcute ale zilei încheiate. Nu ” rumega ” gânduri rele. La culcare, frânele raţionale sunt slăbite, şi atunci subconştientul primeşte mai uşor sugestiile şi impresiile puternice. ” Rumegarea ” unui eşec al zilei devine astfel un program pentru un nou eşec. Dacă prelungeşti o mâhnire, te programezi cu încă o mâhnire.  Stopează această tendinţă, aminteşte-ţi că eşecul este doar o fată a nerăbdării şi a orgoliului tău. Stopează, seara, orice emoţie negativă, dând minţii o sugestie de întărire.  Stopează imaginaţia sau obsesia cu privire la o întâlnire viitoare.  Iată cum se procedează: dacă a doua zi trebuie să dai un răspuns important, dacă se cere să iei o hotărâre capitală, e bine să nu te frămânţi cum vei rezolva. Ci doar detaşat de orice grijă, să rosteşti cu calm: ” Iau decizii bune “. Fără să te gândeşti care decizie anume.  Întăreşte doar mintea cu încredere în sine, prin propoziţia: ” Iau decizii bune “. Repet-o mai multe seri la rând. Deciziile care vor urmă cu siguranţă vor fi inspirate, în acord cu trebuinţele reale ale fiinţei tale.  Dacă vrei să îmbunătăţeşti o trăsătură de personalitate (voinţa, eficiența, stăpânire de sine, claritate mentală ), formulează sugestii simple, scurte, directe, totdeauna la timpul prezent. Subconştientul nu cunoaşte alte timpuri.  Păstrează o singură sugestie, o singură frază – program – şi nu o schimbă 21 de zile. Ca program universal de recuperare a condiţiei naturale puternice, repetă propoziţia : ” Sunt calm, sunt cu desăvârşire calm “.  Fă acest exerciţiu 21 de seri la rând, ca rezultatul obţinut să se fixeze şi să devină o achiziţie permanentă.  Pe aceeaşi cale poţi introduce în inconştient un program privind scopurile tale imediate sau sugestii privind dinamica fiinţei şi contextul evoluţiei tale, sugestii precum: ” Eu iau decizii bune “, ” Am claritate mentală “, ” Am stăpânire de sine “.  Pentru o sugestie, oprogramul este elaborat cu atenţie la indicativ prezent ( inconştientul nu cunoaşte alt timp sau mod verbal ), şi ţinând cont de logica paradoxală a psihicului abisal.

Astfel, pentru a contracara o afecţiune contagioasă, elaborezi un program care să corecteze mentalitatea ” statistică ” a omului: contagiunea este consecinţa unei mentalităţi statistice.  Sunt două căi de a avea acces la inconştient. Una din exterior, de programare în alfa. Alta din interior, lăsând inconştientul să se rostească singur : prin suspendarea temporară a activităţii corticale şi prin crearea stării de linişte. Dar asta este o experienţă, nu se poate povesti.

 

Ziua are patru ” încheieturi “. Încărcarea energetică şi invocarea bunei sorţi are un efect mai puternic atunci când sunt practicate la aceste ” încheieturi “, sau schimbări de lumini.

Schimbările de lumini:

– dimineaţa

– amiază

– seara

– miezul nopţii

 

“Foloseşte bine răsăritul şi asfinţitul, oprindu-te atunci din orice lucru şi lăsând mintea în stare de mare curăţenie câteva minute”. Ziua perfectă o vei croi cu gândul, dimineaţa. Repetă mental de trei ori: ” ziua aceasta este un dar de la Dumnezeu, să o primesc ca atare “.  Dimineaţa, la sculare, ridică-te din pat lent, dar ferm. Evită gesturile bruşte pentru a obişnui inima cu ritmul diurn. Spală-te până la brâu. dar cu apă puţină. Purifică limba. După spălare fă următorul exerciţiu: ” ţinând mâinile împreunate, cu palmele ca pentru rugăciune, expiră lung, purificator; inspiră apoi în voie, desfăcând larg mâinile şi simţind că te umpli cu lumina albă – lumina Christica “.  Să începi aceste exerciţii numai într-o zi de sărbătoare. Cu faţa spre răsărit, spune mental, de două ori: ” Este o zi bună “.

vezi tehnicile din fiecare zi aici!

comentează sau scrie o întrebare

You may also like
9 Reguli pentru întărirea gândirii pozitive
O MINUNE ÎN 16 ZILE – SUGESTII PRACTICE
O MINUNE ÎN 16 ZILE – ZIUA 15
O MINUNE ÎN 16 ZILE – ZIUA 14

Leave a Reply