Home > Ezoterism > CINE SUNT EU?

Sunt încântat să vă regăsesc. Iată-ne adunaţi pentru a merge spre divin, pentru a cunoaşte adevărul, într-un cuvânt pentru a descoperi ceea ce suntem. Vă pun o întrebare: lucrul pe care îl căutaţi, este oare separat de voi? Puteţi să plecaţi în căutarea a ceea ce se găseşte altundeva, dar acest lucru este oare posibil atunci când e vorba de identitatea voastră profundă? Nicidecum, pentru că acela care caută şi acela care este căutat sunt una şi aceeaşi fiinţă. Puteţi scotoci întregul univers fără să vă găsiţi nicicând pe voi înşivă. Vă veţi îndepărta tot mai mult de scopul vostru. Dacă doriţi obiecte materiale, trebuie să vă adresaţi la ceea ce vă înconjoară, însă dacă doriţi să ştiţi ceea ce sunteţi, trebuie să fiţi calmi, imperturbabili şi să renunţaţi la orice căutare. Fiinţa voastră reală nu se va revela decât în calmul total, în vidul perfect al spiritului.

Nu uitaţi că orice explorare implică un stimulent, o tensiune şi că ea este transformată de interes. Dorinţa egocentrică arată că vreţi să deveniţi „cineva” sau să cuceriţi ceva. Sufletul este inaccesibil acestor demersuri pasionale. Cum să-l capturăm? El este aici dintotdeauna. El este ceea ce voi sunteţi, el este „eul” vostru profund, Sinele oricărui bărbat sau al oricărei femei. Dorinţa şi sufletul sunt orientate în direcţii diametral opuse. Faptul de a vă cunoaşte identitatea divină este cu putinţă, însă nu faceţi din aceasta un obiect al dorinţei. Orice dorinţă este profană şi „creează” lumea. Spiritualitatea înseamnă absenţa dorinţei. Faptul că fugiţi după bani, după sfinţenie, după putere sau după Grădina Edenului, după plăcerile trupului sau după eliberarea finală, este acelaşi lucru. Voinţa de a poseda, în mod invariabil, ignoranţă şi sclavie.

Nu vă cer să aspiraţi la divin, ci să observaţi corect natura dorinţei, deoarece cunoaşterea eliberează. Privind cu luciditate ce este pasiunea, veţi vedea caracterul ei dureros şi ucigător. Cine s-ar expune aşadar în mod deliberat la ceea ce îl face să sufere? Atunci când emoţiile şi ambiţiile nu ne mai tulbură, o mare pace ne invadează, şi putem face experienţa a ceea ce suntem în realitate. Sufletul vorbeşte atunci când patima tace. Insist să nu tânjiţi după absolut, ci să înţelegeţi ce este dorinţa pentru a scăpa de ea. Atman, sufletul, va apare în mod spontan.

 

OSHO.

comentează sau scrie o întrebare

You may also like
9 Reguli pentru întărirea gândirii pozitive
O MINUNE ÎN 16 ZILE – SUGESTII PRACTICE
O MINUNE ÎN 16 ZILE – ZIUA 16
O MINUNE ÎN 16 ZILE – ZIUA 15

Leave a Reply