Home > Ezoterism > 100 de chei de aur ale practicii spirituale care vă asigură eliberarea şi ascensiunea

100 de chei de aur ale practicii spirituale care vă asigură eliberarea şi ascensiunea

 1. Cea mai importantă cheie de aur, în opinia mea, este să priviţi fiecare persoană, animal, plantă sau mineral că pe Dumnezeu care vă vizitează în formă fizică. Primiţi pe toţi şi toate că pe o încarnare a Sinelui Etern, inclusiv pe voi înşivă.
 2. Prima cheie conduce la cea de-a doua cheie de aur care este „Iubiţi-L pe Domnul Dumnezeu cu toată inima, sufletul şi mintea. Preţuiţi-vă şi iubiţi-vă aproapele ca pe voi înşivă.” Este mai uşor să practicaţi iubirea necondiţionată atunci când vă amintiţi că Dumnezeu este întrupat în toate formele.
 3. Ce-a de-a treia cheie de aur este definiţia devenită celebră pe care Sfinţia Sa, Lord Sai Baba a dat-o lui Dumnezeu: „Dumnezeu este egal cu omul minus ego.” Egoul negativ este ca un munte enorm care stă între voi şi realizarea de sine. Muriţi pentru sinele vostru inferior şi vă veţi realiza sinele cel mai înalt. La începutul căii spirituale, egoul negativ este la control. În mijlocul căii, se dă o luptă dramatică pentru control. La finalul căii, egoul negativ care este întrupat că cel între lumi (Farmecul, Maya, Iluzia) este stăpânit şi subjugat.
 4. „Meditaţi” zilnic şi cu regularitate. Prin rugăciune vorbiţi cu Dumnezeu, prin meditaţie îl ascultaţi şi îl experimentaţi pe Dumnezeu.
 5. Cereţi zilnic şi cu consecvenţă ajutor de la Dumnezeu, de la Maeştrii Ascendenţi şi de la îngeri. Dumnezeu şi Forţa Divină vă pot ajuta doar dacă cereţi acest lucru. De ce să faceţi totul singuri când există atât de mult ajutor disponibil? Forţele din Dimensiunile Superioare evoluează doar servind umanitatea, astfel încât sunt mereu nerabdatore şi încântate să ajute, dar datorită Liberului Arbitru, ele trebuie invitate.
 6. Învăţaţi să fiţi un canal. Practica spirituală va accelera evoluţia voastră spirituală de mii de ori. Nu trebuie neapărat să faceţi channeling, dar învăţaţi cum să canalizaţi energia spirituală conştient în cât mai multe forme şi moduri astfel încât să fie în consecvenţă cu calea voastră spirituală individuală unică.
 7. Învăţaţi să vă menţineţi mintea cu consecvenţă în lumină. Acest lucru înseamnă să vă menţineţi mintea cu consecvenţă în suflet şi în spirit. Marea majoritate a discipolilor şi aspiranţilor sunt în mod cert racordaţi la suflet, dar nu reuşesc să se menţină acolo. Aceasta este adevărată provocare.
 8. Învăţaţi să vă controlaţi corpul fizic şi toate poftele acestuia. Aceasta este regula de aur ca să puteţi trece de prima iniţiere.
 9. Învăţaţi să vă controlaţi corpul emoţional şi dorinţele. Acesta este regula de aur ca să puteţi trece de a doua iniţiere. Nu permitati emoţiilor să vă conducă. Voi sunteţi Dumnezeu şi trebuie să învăţaţi să vă alegeţi propriile emoţii. Când această regulă de aur este însuşită, veţi experimenta perioade din ce în ce mai lungi de linişte interioară continuă, de linişte şi bucurie.
 10. Învăţaţi să vă controlaţi corpul mental. Voi nu sunteţi mintea voastră. Mintea voastră este doar o unealtă cu ajutorul căreia vă creaţi realitatea. Aceasta este regula de aur ca să puteţi trece de cea de-a treia iniţiere şi care va conduce la contopirea cu sufletul şi la integrarea totală a personalităţi.
 11. Scăpaţi şi eliminaţi toate dorinţele, mai puţin dorinţa de eliberare, ascensiune şi realizare a lui Dumnezeu. Dorinţa materială este unul dintre cele mai mari blocaje pentru discipolii şi aspiranţii aflaţi pe calea spirituală.
 12. Faceţi din invocarea numelor lui Dumnezeu o practică zilnică pe parcursul întregii voastre vieţi. Când faceţi acest lucru, vizualizaţi-L pe Dumnezeu în orice formă doriţi. Aceasta este una dintre cele mai importante practici pentru realizarea de sine. Faceţi această practică pe parcursul întregii zile: când mergeţi pe stradă, când staţi la coada la magazin, când conduceţi etc. Oricare ar fi provocările voastre în această viaţă, acesta este „antidotul spiritual”.
 13. Niciodată să nu vă predaţi puterea personală nimănui! Nu daţi puterea personală altor oameni! Nu daţi puterea personală Maeştrilor Ascendenţi! Nu daţi puterea personală minţii voastre subconştiente, copilului interior, egoului negativ, dorinţelor, celor cinci simţuri, corpurilor psihic, emoţional sau mental. Această lecţie poate fi cea mai importantă lecţie dintre toate. Calea spirituală începe atunci când voi începeţi să deţineţi puterea personală. Fără putere personală veţi fi o victimă sigură în viaţă şi veţi fi complet disfuncţionali. Fără putere personală nu puteţi iubi şi nu puteţi face celelalte practici. Această cheie este atât de importantă încât ea nu poate fi niciodată suficient de mult scoasă în evidenţă.
 14. Folosiţi-vă puterea personală exclusiv în serviciul iubirii necondiţionate, în serviciul lui Dumnezeu şi al umanităţii. Astfel nu trebuie să vă sperie să deţineţi această putere în proporţie de 100%.
 15. Fiţi siguri să conştientizaţi că aveţi un copil interior şi învăţaţi să îl dezvoltaţi în mod corect. Mulţi oameni spirituali devin atât de implicaţi în realităţile spirituale şi în Dumnezeu încât uită că deţin un copil interior care are nevoie să fie iubit şi protejat. Dumnezeu şi Maeştrii nu vor face asta pentru voi. Aceasta este treaba voastră. Aceasta este o parte a fiinţei integrată că persoană. Vorbiţi cu copilul interior şi asiguraţi-vă că primeşte ceea ce are nevoie. Ideal este să vă trataţi copilul interior cu iubire şi fermitate.
 16. Dedicaţi-vă viaţa în serviciul umanităţii. Asiguraţi-vă că întâi vă împliniţi pe voi înşivă, astfel încât să serviţi din preaplinul vostru şi nu din goliciunea voastră.
 17. Citiţi cărţi şi scripturi din toate religiile şi căile spirituale. Lectura spirituală devine un vagabond gonit de mulţi care au apucat calea spirituală şi nu ar trebui să se întâmple aşa. Este o practică foarte importantă.
 18. Rămâneţi în echilibru tot timpul. Învăţaţi să trăiţi în ‘Tao’ (Calea). Tao este că atunci când faceţi surfing pe un val. Nu vreţi să o luaţi înaintea valului deoarece vă va răsturna. Nu vreţi nici să fiţi prea lent şi să rămâneţi în urma valului deoarece îl veţi pierde. Învăţaţi să trăiţi mereu în Tao şi în armonie cu viaţa. Fiţi moderat în toate lucrurile. Eliminaţi extremismul. Urmaţi „calea de mijloc”.
 19. Practicaţi vindecarea prin atitudine. Când începeţi să vă simţiţi rău, examinaţi-vă atitudinile şi credinţele care sunt cauza modului în care vă simţiţi. Nu uitaţi niciodată că gândurile voastre sunt cele care vă creează realitatea şi aici intră şi emoţiile.„Aşa cum un om gândeşte, aşa este el.” „Fie făcut pentru tine, aşa cum tu crezi.” Practicaţi afirmaţiile şi vizualizările pozitive.
 20. Fiţi ancoraţi şi conectaţi cu mama Pământ. Multe persoane spirituale nu sunt împământate şi nu se pot integra cu aspectul pământesc şi material al lui Dumnezeu. Dumnezeu este tot atât de prezent în materie cât este şi în dimensiunile superioare. Ideea este să aduceţi raiul pe pământ.
 21. Învăţaţi să echilibraţi aspectele sinelui vostru feminin şi masculin. Aceasta e o cerinţă necesară pentru ascensiune.
 22. Învăţaţi să integraţi cele trei minţi. Toate trebuie să fie utilizate şi integrate la putere maximă la fiecare nivel. Nu vă bazaţi prea mult doar pe o singură minte.
 23. Demonstraţi şi practicaţi tot ce ştiţi şi veţi primi din ce în ce mai mult. Mulţi oameni citesc o mulţime de cărţi, dar totuşi nu demonstrează şi nu practică ceea ce au învăţat. Astfel, ceea ce învăţaţi este absolut inutil dacă nu aplicaţi în viaţa de zi cu zi.
 24. Faceţi zilnic rugăciuni de protecţie, vizualizări sau afirmaţii ca pe o practică spirituală standard în cursul vieţii. Aceeasta este o cheie de baza foarte simplă pe care toţi cei aflaţi pe calea spirituală ar trebui să o facă.
 25. Învăţaţi să asiguraţi un echilibru celor patru corpuri ale voastre: fizic, mental, emoţional şi spiritual. Aceasta este o altă condiţie necesară pentru ascensiune.
 26. Practicaţi orice formă de exerciţiu fizic zilnic sau cel puţin odată la două zile. Dacă deveniţi spiritual, nu înseamnă că puteţi opri disciplina corpului fizic.
 27. Iertaţi pe toţi şi toate, inclusiv pe voi înşivă „Iertarea este cheia fericirii”. Ranchiuna nu face decât să vă rănească şi să vă ţină legaţi în procesul reîncarnărilor.
 28. Transcedeti dualitatea. Acest fapt înseamnă că trebuie să învăţaţi să rămâneţi echilibraţi şi calmi, indiferent dacă trăiţi o pierdere sau un profit, o plăcere sau o durere, o boală sau sănătate, o victorie sau o înfrângere, dacă oamenii va laudă sau vă critică. Aceasta este conştiinţa Sinelui Divin. Este conştiinţa ancorării în pacea interioară, în fericirea şi bucuria interioară indiferent de ceea ce să întâmplă în afara acestei conştiinţe.
 29. Evenimentele din afară nu vă fac să simţiţi nimic. Atitudinea voastră faţă de aceste evenimente este cea care vă conduce la implicarea sentimentelor.
 30. Învăţaţi să dezvoltaţi dragostea de sine. Dacă nu vă iubiţi pe voi înşivă, veţi sfârşi prin a căuta dragostea, meritul, aprobarea sau acceptarea din partea celorlalţi oameni, iar acest fapt vă va scoate definitiv din starea de echilibru.
 31. Atunci când intervine moartea fizică, chiar dacă aţi ascensionat, lăsaţi-vă cuprinşi de un singur gând: acela de fuziune cu „Lumină Pură a lui Dumnezeu”. Când muriţi, aveţi grijă ca ultimul gând în mintea voastră să fie numele lui Dumnezeu. Aşa după cum a spus Bhagavad Gita, ultimul gând pe care îl aveţi în momentul morţii reprezintă locul în care veţi merge după moarte. Când vă părăsiţi corpul fizic, faceţi-o prin chakra coroanei.
 32. Fiţi vigilenţi pentru Dumnezeu şi Regatul Său. Aceasta este o cheie de aur crucială. Prea mulţi oameni operează pe „pilot automat” şi nu sunt destul de vigilenţi cu energiile şi gândurile cărora le permit să intre în minţile lor.
 33. „Pentru a avea totul, renunţaţi la tot”. Când aveţi reţineri în a oferi faţă de orice aspect al creaţiei, de fapt aveţi reţineri faţă de voi înşivă. „Voi toţi faceţi parte din creaţie”, iar identitatea voastră adevărată este sinele etern şi nu corpul fizic.
 34. Priviţi lumea prin intermediul ochilor spirituali şi nu prin intermediul ochilor fizici care aparţin egoului. Ori priviţi viaţa prin intermediul minţii Christice, ori prin intermediul minţii egoului negativ. Nu există alte posibilităţi.
 35. Ceea ce vedeţi este o oglindă a ceea ce vă oferiţi vouă înşivă. Nu îl veţi realiza pe Dumnezeu dacă nu vă priviţi surorile şi fraţii ca pe Dumnezeu. Ceea ce vedeţi în ceilalţi este de fapt ceea ce vedeţi în voi înşivă. Ceea ce oferiţi celorlalţi este de fapt ceea ce vă oferiţi vouă înşivă şi lui Dumnezeu.
 36. 36. Dezvoltaţi compasiunea. Nu uitaţi niciodată că suferinţa celorlalţi este de fapt suferinţa voastră. Aceasta nu este simplă vorbărie.
 37. Dacă sunteţi sinele etern care reprezintă conştiinţa ascensiunii, atunci sunteţi întrupaţi în aceeaşi măsură în corpurile fizice ale celorlalţi cât şi în propriul vostru corp fizic. Sinele Etern sau Christul trăieşte în toţi oamenii. Nu există decât Un Singur Sine Etern. Dumnezeu nu are decât un Fiu şi noi toţi suntem parte din acest Fiu.
 38. Practicaţi renunţarea. Aceasta cheie va ajuta să treceţi de iniţierea a patra, care reprezintă eliberarea din roată reîncarnărilor. Aceasta insemana „să renunţaţi la dorinţele materiale şi la ataşamentele faţă de lumea materială”. Înseamnă să trăiţi în această lume, dar să nu aparţineţi acestei lumi. Este jurământul de a trăi în viaţă cu detaşare totală, dar implicaţi în servirea şi realizarea lui Dumenzeu.
 39. Calea spirituală este de fapt foarte simplă. Dacă vă doriţi să ajungeţi lângă Dumnezeu în Rai, atunci purtaţi-vă ca El. Fiţi Dumnezeu. Fiţi Christul. Fiţi Buddha, fiţi Atma, fiţi Sinele Etern pe pământ.
 40. Cultivaţi un caracter impecabil şi virtuţi permanente în tot ceea ce întreprindeţi.
 41. Purificaţi toate cele patru corpuri de toxinele fizice, emoţionale, mentale şi energetice.
 42. Iubiţi-vă duşmanii.
 43. Vizualizaţi doar perfecţiune. Când vi se înfăţişează orice altceva în afara perfecţiunii, rugaţi-vă la Puternica Prezenţă Eu Sunt să vindece şi să remedieze situaţia respectivă sau practicaţi afirmaţii despre perfecţiunea situaţiei respective aşa cum este ea relevată de Dumnezeu. Această stare de conştienţă vă determină să fiţi o prezenţă vindecătoare şi conştientă în orice situaţie.
 44. Fiţi cauza finală şi creatorul propriei realităţi. Nu fiţi victimă sau efect.
 45. Invocaţi cele douăsprezece raze pe parcursul zilei în funcţie de culoarea şi calitatea energiei de care aveţi nevoie într-un anumit moment. Razele şi energia lor vin imediat ce le invocaţi, cu condiţia să le invocaţi.
 46. În orice situaţie din viaţa prin care vă blocaţi într-un moment nesănătos, întrebaţi-vă „Îl vreau pe Dumnezeu sau îl vreau pe egoul meu în această situaţie?” Doar lăsându-vă controlaţi de egoul negativ puteţi fi scoşi din starea de unitate, echilibru, dragoste necondiţionată, bucurie şi realizare a lui Dumnezeu. Într-adevăr sunteţi pururea în unitate cu Dumnezeu. Dar, puteţi fi desprinşi din realizarea acestei unităţi cu Dumnezeu, cu fraţii şi surorile voastre dacă alegeţi egoul negativ.
 47. Priviţi toate greşelile ca fiind experienţe de pe urma cărora aveţi de învăţat. Câştigaţi-vă globul de aur al înţelepciunii. Iertaţi-vă şi mergeţi mai departe. Nu pierdeţi timpul cu vină şi regrete. Greşelile sunt un lucru pozitiv, nu unul negativ. Nu vă părăsiţi calea ca să le comiteţi. Dar, atunci când greşelile apar, ele reprezintă oportunităţi de a învăţa.
 48. Practicaţi religia bazată pe „premize universale”. Aceasta înseamnă că toate religiile şi căile sunt egale şi că toate conduc către acelaşi loc. Nici o competiţie sau comparaţie între religii nu este necesară sau de dorit.
 49. Fiţi eclectici în educaţia voastră spirituală. Dumnezeu este mult prea complex şi nelimitat pentru a fi înţeles doar într-o singură formă.
 50. Transcedeti sexualitatea carnală. Pornografia aparţine eului inferior. Învăţaţi să practicaţi moderaţia în viaţa sexuală şi învăţaţi să vă ridicaţi energiia sexuală în chakrele superioare.
 51. Ajutaţi-i pe cei săraci, bolnavi sau nevoiaşi. Amintiţi-vă că nu sunteţi în acea poziţie doar datorită graţiei Divine.
 52. Renunţaţi la toate gândurile negative sau agresive. Agresivitatea nu vine de la Dumnezeu. Vine de la frică, iar frica este esenţa egoului negativ. Un atac nu este altceva decât un strigăt după dragoste.
 53. Predaţi-vă viaţa complet lui Dumnezeu, dar simultan păstraţi-vă puterea personală.
 54. Păstraţi un jurnal şi notaţi toate visele în fiecare dimineaţă la trezire. Acestea reprezintă ghidări primite de la mintea subconştientă şi cea supraconstientă.
 55. Păstraţi-vă mediul intern şi extern curat.
 56. În fiecare noapte înainte de culcare cereţi să primiţi cunoştinţe la nivel interior de la sufletul vostru, monada voastră şi de la Maeştrii Ascendenţi. Profitaţi de perioada de somn pentru a accelera calea către ascensiune.
 57. Renunţaţi la orice fel de drog, cafea, alcool, stimulenţi artificiali şi reduceţi zahărul şi dulciurile. Aşa cum lucrăm să învingem mintea negativă la nivel psihologic, tot aşa trebuie să luptăm să învingem tot ce este negativ la nivelul corpului fizic.
 58. Îndepliniţi-vă dharma şi misiunea personală în timpul acestei vieţi. Nu permiteţi egoului negativ sau altor persoane să vă deturneze de la calea pe care v-o indica sufletul şi monada voastră. Această viaţă este prea preţioasă şi importantă.
 59. Căutaţi să vă echilibraţi karma, construind doar karma pozitivă prin fiecare gând, cuvânt sau faptă.
 60. Edgar Cayce a spus „De ce să vă faceţi griji, când puteţi să vă rugaţi!”
 61. Aveţi răbdare şi încredere implicită în Dumnezeu şi în legile divine.
 62. Nu uitaţi că „mintea voastră crează limitări şi tot mintea voastră crează libertate”.
 63. Depăşiţi orice prejudecată cum că aţi fi superior sau inferior oricărei alte fiinţe. În esenţă, toţi suntem Sinele Etern, indiferent de nivelul de iniţiere.
 64. Căutaţi să cooperaţi şi niciodată să concuraţi. Niciodată să nu vă comparaţi cu alţii, comparaţi-vă doar cu voi înşivă.
 65. Nu uitaţi niciodată că valoarea voastră vine de la Dumnezeu. Este posibil ca Dumnezeu să creeze ceva fără valoare? Voi sunteţi Sinele Etern. Bineînţeles că sunteţi valoroşi. Egoul negativ vă va spune că trebuie să faceţi un lucru sau altul ca să aveţi valoare. Dar să nu îl credeţi.
 66. „Nu judecaţi pe alţii şi voi nu veţi fi judecaţi.” „Acela care este fără de păcate să arunce primul cu piatra.” „Nu încercaţi să căutaţi aşchia în ochiul fraţilor vostrii când voi aveţi un mare păr în proprii ochi.”
 67. „Mâinile care ajută sunt mai sfinte decât buzele care se roagă.”
 68. Într-un colţ al casei voastre creaţi un altar spiritual unde să meditaţi, să vă rugaţi şi să practicaţi.
 69. Scăpaţi de obiceiurile rele acum astfel încât să nu trebuiască să le luaţi cu voi în planul interior când veţi trece în lumea spiritelor.
 70. Întrebaţi-vă în mod constant „Cine Sunt Eu?” Eu sunt Sinele Etern, Eu sunt Brahma, Eu sunt Dumnezeu.
 71. Beţi şase până la opt pahare mari de apă pe zi, relaxaţi-vă cât mai des la soare şi la aer proaspăt.
 72. Faceţi mereu diferenţierea între real şi ireal, permanent şi trecător, între adevăr şi iluzie, forma fizică şi realitatea eternă din spatele tuturor formelor.
 73. Cultivaţi constant „amintirea lui Dumnezeu”.
 74. Spiritualizaţi toate activităţile, ceea ce înseamnă să vă priviţi ca un instrument în mainle lui Dumnezeu. Voi sunteţi mâinile, ochii, gura şi picioarele lui Dumnezeu care acţionează aici pe pământ. Voi sunteţi Dumnezeu care interacţionează cu Dumnezeu. Sinele Etern care îl serveşte şi îl conduce pe Şinele Etern întrupat.
 75. Iubiţi cu delicateţe şi bunătate toate fiinţele simţitoare.
 76. Luaţi-vă responsabilitatea de a fi fratele mai mare sau ghidul spiritual al regatului animalelor, plantelor şi mineralelor.
 77. Cultivaţi o dorinţă absolută de „a realiza ascensiunea şi eliberarea” şi de a putea fi în cel mai înalt serviciu pentru toate fiinţele simţitoare.
 78. Practicaţi „umilinţă”. Iisus Christos a spus „dacă cineva te pălmuieşte pe un obraz, întoarce-i şi celalat obraz.”
 79. Binecuvântaţi persoanele care va blesteamă.
 80. Transmutaţi o mare parte a energiei sexuale în „Ojas Shakti (iluminarea minţii).
 81. Faceţi legământ cu nemurirea fizică.
 82. Faceţi jurământul Bramacharya (puritatea gândurilor, cuvintelor şi faptelor).
 83. Mâncaţi după diete vegane (mai multă mâncare naturală şi organică).
 84. Practicaţi zilnic şi intensiv analiza de sine, introspecţia, examinarea interioară, mai ales înainte de a merge la culcare.
 85. Fiţi un căutător de iubire şi nu de vinovăţie.
 86. Păstraţi jurnale şi tabele cu dezvoltarea spirituală, în acelaşi fel în care aţi ţine contabilitatea bugetului şi a taxelor în finanţe.
 87. Serviţi pe ceilalţi dezinteresat, fără a vă gândi la o recompensă.
 88. Cântaţi mantra „OM” cu orice ocazie. (Bhagavad Gita spune că acela care invocă mantra OM în momentul morţii atinge starea supremă)
 89. Faceţi legământul de non-violenţă.
 90. Încântaţi “Şo Ham” şi imaginaţi-vă cum devine „OM”. Spuneţi Şo Ham în concordanţă cu respiraţia pe parcursul zilei.
 91. Practicaţi negarea şi afirmaţiile. „Negaţi orice gând care vă vine în minte şi care nu este de la Dumnezeu.” Imediat după, focalizaţi-vă atenţia pe o imagine/gând pozitiv asemeni lui Christos.
 92. Construiţi-vă antakarana către suflet, monada şi apoi sus către Dumnezeu.
 93. Învăţaţi să călătoriţi conştient cu sufletul şi cultivaţi abilitatea de visare lucidă.
 94. Studiaţi intens paşii exacţi pe care îi aveţi de parcurs pentru fiecare nivel al celor şapte iniţieri.
 95. Controlaţi şi supuneţi nivelele inferioare (mirajul, maya, iluzia).
 96. Chiar dacă nu aţi luat iniţierea, practicaţi ceea ce înseamnă să fiţi un Maestru Ascendent şi o fiinţă care a atins realizarea lui Dumnezeu. Acţionaţi ca şi când aţi realizat deja acest lucru.
 97. Decoperiti structura voastră energetică, razele monadei, sufletului, personalităţii, ale minţii, emoţiilor şi corpului ca să puteţi înţelege mai bine şi corect misiunea personală în această viaţă şi conexiunea voastră ashramică.
 98. Invocaţi chakrele voastre superioare pentru că ele să se ancoreze în chakra voastră coroană.
 99. Înlăturaţi toate „separările” de conştiinţă la toate nivelele.
 100. Fiţi „politicos” activ la un anumit nivel ca parte integrantă a practicilor voastră spirituale.

 

Dr. Joshua David Stone

sursa

comentează sau scrie o întrebare

You may also like
O MINUNE ÎN 16 ZILE – ZIUA 1
Ziua Iluminării – Osho
OBSERVAŢI, NIMIC MAI MULT
Sfaturi necesare în meditație

Leave a Reply